Huize Ruurlo, museum More en Carel Willink

ruurlo b

Musum More is het grootste museum voor Modern Realisme in Nederland.

De dependance Ruurlo van museum More zal in de loop van 2017 worden geopend en geheel gewijd zijn aan het werk en leven van Carel Willink. Update: Is 23 juni 2017 geopend. 

In een van mijn eerste blog artikelen gaf ik al aan een bijzondere relatie met kasteel 'Huize Ruurlo' te hebben dat lange tijd gemeentehuis van de gemeente Ruurlo was.

Ik vervulde er mijn eindexamenopdracht door begeleiding van invoering van gemeente brede automatisering en schreef mijn afstudeerscriptie over dit project. Het leidde niet alleen tot een bijzonder geslaagde afsluiting van mijn studie maar ook een start van mijn carriere op het vlak van overheidsinformatievoorziening- en automatisering

Na de samenvoeging van de gemeente Ruurlo met o.a. de gemeenten Borculo, Neede en Eibergen in de nieuwe gemeente Berkelland is het kasteel 'Huize Ruurlo' aangekocht door de vordense zakenman Hans Melchior die er een depandance van het in Gorssel gevestigde museum More in vestigd.

more logo

Een bezoek aan museum More kan ik van harte aanbevelen!

Hier vindt u meer informatie over museum kasteel Ruurlo en Carel Willink

Meer over museum More vindt u hier 

 

twitter 32A linkedin aa facebook 32 ab twitter 32A email print plus