• Start
  • Blog
  • Overige
  • Filosofie Nacht ‘Over de Grens’ en winnaar René ten Bos

Filosofie Nacht ‘Over de Grens’ en winnaar René ten Bos

2015 FM Overdegrens banner 1200x450

Op 15 april vond De Filosofie Nacht plaats in Amsterdam, locatie Pakhuis de Zwijger, dit jaar was het thema 'over de grens'. 

Doxis steunde als partner deze nacht die jaarlijks door Filosofie magazine wordt georganiseerd.Jos de Mul en Ivana Ivkovic, beiden betrokken bij de ontwikkeling van de Doxis uitgave 'De Zwerm' waren twee van de ruim 40 sprekers. Het was tevens mooi direct René ten Bos te kunnen feliciteren met het winnen van de Socrates wisselbeker.

De Filosofie Nacht wordt welk jaar georganiseerd door Filosofie magazine, klik hier om naar het volledige programma en het verslag te gaan.

filosofie magazine

Hoogleraar en managementfilosoof René ten Bos, ook betrokken bij de ontwikkeling van 'De Zwerm' heeft met zijn boek 'Bureaucratie is een inktvis' de Socrates wisselbeker gewonnen. Deze prijs voor het meest prikkelende en urgente filosofieboek van het jaar wordt elk jaar tijdens de Filosofie Nacht bekendgemaakt en uitgereikt.

Rene ten Bos 200

In zijn boek zet René zich af tegen het rendementsdenken. "Meetbaar resultaat is het enige wat telt. Mijn universiteit wil liever weten hoeveel ik schrijf dan wat ik schrijf." Bedrijfskundigen zouden meer aandacht moeten krijgen voor zaken waarvoor je de uitkomst niet kan voorspellen, zoals vertrouwen en vriendelijkheid.

De jury noemt het 'Bureaucratie is een inktvis' bijzonder origineel en zeer toegankelijk voor een groot publiek.

Update: In april 2017 is René uitgeroepen tot Denker des Vaderlands voor een periode van twee jaar.

   

 

twitter 32A linkedin aa facebook 32 ab twitter 32A email print plus