Filosofie Nacht ‘Over de Grens’ en winnaar René ten Bos

2015 FM Overdegrens banner 1200x450

Op 15 april vond De Filosofie Nacht plaats in Amsterdam, locatie Pakhuis de Zwijger, dit jaar was het thema 'over de grens'. 

Doxis steunde als partner deze nacht die jaarlijks door Filosofie magazine wordt georganiseerd.Jos de Mul en Ivana Ivkovic, beiden betrokken bij de ontwikkeling van de Doxis uitgave 'De Zwerm' waren twee van de ruim 40 sprekers. Het was tevens mooi direct René ten Bos te kunnen feliciteren met het winnen van de Socrates wisselbeker.

Lees verder

Huize Ruurlo, museum More en Carel Willink

ruurlo b

Musum More is het grootste museum voor Modern Realisme in Nederland.

De dependance Ruurlo van museum More zal in de loop van 2017 worden geopend en geheel gewijd zijn aan het werk en leven van Carel Willink. Update: Is 23 juni 2017 geopend. 

In een van mijn eerste blog artikelen gaf ik al aan een bijzondere relatie met kasteel 'Huize Ruurlo' te hebben dat lange tijd gemeentehuis van de gemeente Ruurlo was.

Lees verder

Het onmogelijke mogelijk maken

0kubus1b

Als liefhebber van Escher's werk waardeer ik enorm de “onmogelijke figuren”, illustraties die kunst en wetenschap verbinden. Deze figuren en principes zijn voor mij een inspiratie, zij vormen de rode draad in mijn leven: “het onmogelijke mogelijk maken”.

Juist die projecten waar geld en tijd “op” zijn en ik ingeschakeld wordt om het “onmogelijke” mogelijk te maken door het project of de organisatieverandering in korte tijd daadwerkelijk door te voeren zijn mijn beste referenties.

Lees verder