Filosofie Nacht ‘Over de Grens’ en winnaar René ten Bos

2015 FM Overdegrens banner 1200x450

Op 15 april vond De Filosofie Nacht plaats in Amsterdam, locatie Pakhuis de Zwijger, dit jaar was het thema 'over de grens'. 

Doxis steunde als partner deze nacht die jaarlijks door Filosofie magazine wordt georganiseerd.Jos de Mul en Ivana Ivkovic, beiden betrokken bij de ontwikkeling van de Doxis uitgave 'De Zwerm' waren twee van de ruim 40 sprekers. Het was tevens mooi direct René ten Bos te kunnen feliciteren met het winnen van de Socrates wisselbeker.

Lees verder

Huize Ruurlo, museum More en Carel Willink

ruurlo b

Musum More is het grootste museum voor Modern Realisme in Nederland.

De dependance Ruurlo van museum More zal in de loop van 2017 worden geopend en geheel gewijd zijn aan het werk en leven van Carel Willink. Update: Is 23 juni 2017 geopend. 

In een van mijn eerste blog artikelen gaf ik al aan een bijzondere relatie met kasteel 'Huize Ruurlo' te hebben dat lange tijd gemeentehuis van de gemeente Ruurlo was.

Lees verder

Tech Trends 2015: An Overview

techtrendscio

Tech Trends 2015: An Overview, opgesteld door Deloitte Consulting, geeft een mooi overzicht van de voor 2016 te verwachten technologische ontwikkelingen waar de CIO rekening mee dient te houden.

Het rapport heeft een sterk technologische insteek, ontwikkelingen op het gebied van data en Governance ontbreken,  al is er wel aandacht voor de CIO in de rol van integrator.

Innovatie

Lees verder

PMBoK en of Prince2 ?

Rond besluitvorming inzake de te hanteren projectmanagement methode krijg ik, omdat ik met beide ervaring heb, regelmatig de keuze tussen PMBoK en Prince2 voorgelegd.

logo pmi small logo prince2

Mijn antwoord is dat dit eigenlijk geen keuze is. Vanuit de methoden bezien is een combinatie van beiden het beste, het zijn appels en peren.

Als het gaat om de karakteristieken is er natuurlijk wel het nodige over te schrijven.

Programma- & projectmanagement

Lees verder

  • 1
  • 2